Uzman Öğretmenlik Sınavı Başvuruları Ne Zaman? Uzman Öğretmenlik Sınav Başvuru Ücreti Ne Kadar

Uzman ve başöğretmenlik eğitimleri tamamlandı ve gözler sınav tarihine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programı kapsamında takvim paylaşıldı. Peki, uzman öğretmenlik sınavından kimler

Uzman Öğretmenlik Sınavı Başvuruları Ne Zaman? Uzman Öğretmenlik Sınav Başvuru Ücreti Ne Kadar

18 Mayıs 2022 tarihinde başlayan uzman öğretmenlik sınav sürecinde sınav için başvurular yarın başlıyor. Uzman Öğretmenlik Sınav Başvuru Ücreti Ne Kadar MEB tarafından yayınlanan uzman öğretmenlik sınav takvimine göre 26 Eylül 2022 Pazartesi günü başlanıp 7 Ekim 2022 tarihine kadar sürecek.

Uzman öğretmenlik sınav başvuruları için ödenecek miktar şu an tam olarak MEB tarafından açıklanmadı .MEB tarafından uzman öğretmenlik sınav başvuru ücreti ne kadar olacak sorusunun cevabının yarın verilmesi bekleniyor.

Uzman öğretmenlik sınav başvuruları sonrası ise Uzman Öğretmenlik Sınavı 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Uzman öğretmenlik sınav sonuçlar ise MEB tarafından yayınlan takvim doğrultusunda 12 Aralık 2022 Pazartesi günü açıklanacak.

UZMAN ÖĞRETMENLİK - BAŞÖĞRETMENLİK SINAVINDAN KİMLER MUAF?

Lisansüstü eğitimini tamamlayan öğretmenler, uzman öğretmen unvanı için öngörülen; doktora eğitimini tamamlayan uzman öğretmenler ise başöğretmen unvanı için öngörülen yazılı sınavdan muaf tutulacaktır.

Uzman öğretmen unvanı için başvuruda bulunan ve yüksek lisans eğitimini tamamlayanların söz konusu eğitimleri, tezli/tezsiz ayrımına gidilmeksizin ya da alanında/eğitim bilimleri alanında yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın geçerli sayılacaktır.

Uzman öğretmen unvanı için yapılacak yazılı sınavdan, gerek diplomalarında “yüksek lisans mezunu” oldukları belirtilenler gerekse “Yükseköğretim Kurulunca” öğrenim sürelerine bağlı olarak yüksek lisans derecesine sahip oldukları belirlenenler, muaf tutulacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

Fatal error: Uncaught phpFastCache\Exceptions\phpFastCacheIOException: Path "/home/prsnlmebn/public_html/cache/personelmeb.net/Files/1f/1c" is not writable, please set a chmod 0777 or any writable permission and make sure to make use of an absolute path ! Additional information provided by error_get_last(): mkdir(): Disk quota exceeded in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php line 156 in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php:157 Stack trace: #0 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Drivers/Files/Driver.php(72): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->getFilePath('v5_cache_b3e22a...') #1 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/CacheItemPoolTrait.php(358): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->driverWrite(Object(phpFastCache\Drivers\Files\Item)) #2 /home/prsnlmebn/public_html/index.php(345): phpFas in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php on line 157