Milli Eğitim Müdürü velilere: Kaynak kitap kullananları şikayet edin soruşturma açılsın!

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe: ''Kaynak kitap konusunda kesin talimat var. Eğer buna rağmen kaynak alımı yapılıyorsa, kimseyi boş geçmeyiz. Lütfen velilerimiz bu konuyu Milli Eğitim Müdürlüğü ile Teftiş kurulu Başkanlığına ve Valiliğe bildirsin. Gerekirse CİMER'den bize yazsın. Böyle yapan tüm okullara soruşturma açılacak'' ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü velilere: Kaynak kitap kullananları şikayet edin soruşturma açılsın!

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, kentte 627 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te yardımcı kaynak konusunun kesinlikle devlet tarafından onaylanmadığını belirten Tepe, "Eğer tüm bunlara rağmen okullarda öğretmenler tarafından kaynak isteniyorsa, gereği yapılır. Böyle yapan okullara da öğretmenlere soruşturma açılır" dedi.  

Milli Eğitim Müdürü velilere: Kaynak kitap kullananları şikayet edin soruşturma açılsın!

DEVLET KİTAPLARI DAĞITILDI

Okulların açılmasıyla birlikte hareketlilik başladığını belirten Tepe, kaynak kitapların şikâyet konusu olduğunu anlattı. Devletin verdiği ücretsiz ders kitaplarıyla birlikte kaynak kitapların tüm okullara 5 Ekim itibariyle dağıtımının yapılacağını belirten Tepe, "Milli Eğitim Bakanlığı ek olarak istenilen kaynak kitabı kesinlikle onaylamıyor. Çünkü devlet ücretsiz ders kitabıyla birlikte kaynak kitapları da dağıtılıyor. Gaziantep'te bu dağıtım 5 Ekim'de başlayacak. Yani buradaki amaç ünite bittikten sonra kaynağa geçmek. Kimse geç kaldığını filan söylemesin. Her düzeyde kaynak gelecek" dedi.  

KİMSE KAYNAK KİTABA YÖNLENDİRME YAPMASIN 

Okul idaresi ve öğretmenleri uyaran Tepe, "Velilerin okul idaresi ya da öğretmen tarafından öğrencilerin yardımcı kaynaklara yönlendirilmesi yasak. Hiçbir idareci ya da öğretmen kaynak kitap tavsiyesinde bulunamaz. Bununla ilgili tüm resmi yazılar okullara yazıldı hatta gruplara da yazıldı. Ben gerekli tüm ikazlar yazıyoruz. Verilen tüm bilgilerle ilgili soruşturma açılıyor. Henüz tamamlanan yok. Ama kurallara uymayanlara yasal işlem yapılacak" diye konuştu.  

KİMSEYİ BOŞ GEÇMİYORUZ 

"Kaynak kitap konusunda kesin talimat var" diyen Tepe şunları söyledi: "Eğer buna rağmen kaynak alımı yapılıyorsa, kimseyi boş geçmeyiz. Lütfen velilerimiz bu konuyu milli eğitim Müdürlüğü ile teftiş kurulu başkanlığına ve valiliğe bildirsin. Gerekirse CİMER'den bize yazsın. Böyle yapan tüm okullara soruşturma açılacak. Burada kimse boş geçilmeyecek. Bu yıl 136 milyon kaynak kitabı dağıtarak, öğrencilerle buluşturulacak. Çok önemli bir örneğimiz var Gaziantep'te. Bir öğrencimiz Türkiye'de önemli bir derece yaptı. Gaziantepli. Bu öğrencimiz ziyaretimize geldi, sohbet anında nasıl hazırlandığını sordum. Sadece devlet kitap ve devlet kaynaklarından çalışmış. Çünkü sınavda sorular kaynaklardan değil, devletin verdiği kitaplardan çıkıyor. Bu benim için çok önemli bir örnek" dedi.Kaynak: Leyla Özekşi Polat / 

Gaziantep27

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2022, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER