İBB yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? İBB yurt kayıtları ne zaman başlayacak? İşte İBB yurt başvuru sonuç ekranı ve kayıt istenen belgeler!

İstanbul’da öğrenim görecek öğrenciler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt başvurularI 28 Ağustos’ta tamamlandı. Toplam 2 bin 800 kişi kapasiteli İBB yurtlarına 15 bin 547 öğrenci başvuru yapmıştı. Değerlendirme süreci tamamlanan İBB yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki, İBB yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB yurt ücreti ne kadar? İBB yurt kaydı nasıl yapılır? İBB yurt ödemesi nasıl yapılır? İBB yurt kaydı için istenen belgeler!

İBB yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? İBB yurt kayıtları ne zaman başlayacak? İşte İBB yurt başvuru sonuç ekranı ve kayıt istenen belgeler!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2 bin 800 kişilik yatak kapasite yurtları için başvuru sürecini 28 Ağustos’ta tamamlaştı. İstanbul dışından gelecek öğrenciler için başvuruları online olarak alan İBB yurtları için gözler açıklanacak sonuçlara çevrildi. Yeni yurt binalarının açılmasıyla bu yıl 10 yurtta devam edecek üniversite öğrencilerinin barınma hizmetleri için sonuçlar bekleniyor. Peki, İBB yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? İBB yurt kayıtları ne zaman başlayacak? İşte İBB yurt başvuru sonuç ekranı ve yurt kaydı için istenen belgeler!

İBB YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022-2023 Akademik yılı için İBB yurt başvuru sonuçlarında asil ve yedek listelerinin açıklanması 12 Eylül 2022 tarihinden itibaren kurum internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak. Sonuçlar . https://yurt.ibb.istanbul/ sitesi üzerinden öğrenci Girişi sekmesinden öğrenilebilecek.

İBB YURT SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

İBB YURT KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kayıt evraklarını tamamlayan asil listedeki öğrenciler 15- 21 Eylül 2022 tarihleri arasında kalan 5 iş günü içinde, yedek listesindeki öğrenciler ise 23- 29. Eylül 2022 tarihleri arasında kalan 5 iş günü içinde kayıtlarını yaptırabilecek.


İBB YURT ÜCRETİ NE KADAR?

2022-2023 Akademik dönemi için yurt ücreti aylık 950 TL, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil olarak belirlendi. Yurt ücretleri, her ayın en geç beşinci günü mesai bitimine kadar kurumun gösterdiği banka hesaplarına yatırılacak. Banka dekontu Yurt Yönetimine teslim edilecek.

YURT KAYIT SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

İBB yurt kayıt başvurularında istenecek belgeler şu şekilde:

- Başvuru Formu (Kayıt esnasında yurtta doldurulacaktır.)

- T.C. Kimlik Fotokopisi

- YKS Yerleştirme Belgesi (Hazırlık sınıfı veya 1. sınıf öğrencisi ise)

- Transkript (2. sınıf veya üzeri ise)

- Öğrenci Belgesi

- Anne için gelir durumunu gösterir belge

- Baba için gelir durumunu gösterir belge

- Anne veya Baba Adına Alınmış Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

- Adli Sicil Kaydı

- Devlet Himayesinde Yaşadığınızı Gösterir İlgili Kurum Belgesi (Beyan varsa)


- Ülkemiz Adına Uluslararası Spor, Sanat, Bilim vb. alanlarda Bir Başarı Belgesi (Beyan varsa)

- Engelli Raporu (Beyan varsa)

- Öğrenci Belgesi (Vakıf üniversitesi ise burs durumunu gösterir belge)

- Şehit veya gazi çocuğu olduğunu gösterir belge (Beyan varsa)

- Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (E-Devlet Kapısı Üzerinden Barkodlu) Güncel tarihli ikametgah)

- 4 Adet Biyometrik Fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş)

İBB YURTLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Yükseköğretim kurumlarının akademik takvimi dikkate alınarak yurtların açılış ve kapanış tarihleri yurt komisyonu tarafından belirleniyor. yurt.ibb.istanbul internet sayfası üzerinden yurda kabul sonuçları ile birlikte öğrencilere duyurulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER