Memur ve emekliye enflasyon flarkının ucu göründü!

Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte gözler enflasyon farkına çevrildi. Üç aylık enflasyon verilerine göre, memur ve emekliye küçük de olsa enflasyon farkı oluştu. Enflasyon farkının oranını ise önümüzdeki üç aylık enflasyon verileri

Memur ve emekliye enflasyon flarkının ucu göründü!

TÜİK, Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, 3 aylık enflasyon rakamı, toplu sözleşmede verilen zammı geçti.

Temmuz ayında enflasyon yüzde 2,37, Ağustos ayında yüzde 1,46, Eylül ayında ise yüzde 3,08 arttı.

Memurlara 2022 yılının 2. yarısı için yüzde 7 toplu sözleşme zammı verilmişti. 3 aylık enflasyon verisi toplamda yüzde 7,05 oldu.

Şuan için memurlar için küçük oranda da olsa enflasyon farkı oluşmuş durumda. Ancak asıl enflasyon farkı oranları Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamları ile netleşecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

Fatal error: Uncaught phpFastCache\Exceptions\phpFastCacheIOException: Path "/home/prsnlmebn/public_html/cache/personelmeb.net/Files/9e/8c" is not writable, please set a chmod 0777 or any writable permission and make sure to make use of an absolute path ! Additional information provided by error_get_last(): mkdir(): Disk quota exceeded in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php line 156 in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php:157 Stack trace: #0 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Drivers/Files/Driver.php(72): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->getFilePath('v5_cache_11afa4...') #1 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/CacheItemPoolTrait.php(358): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->driverWrite(Object(phpFastCache\Drivers\Files\Item)) #2 /home/prsnlmebn/public_html/index.php(345): phpFas in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php on line 157