2023 asgari ücreti için 3 formül!

Milyonlarca çalışanın gözü Aralık ayında yapılacak olan yeni asgari ücret zammına çevrildi. Peki Temmuz ayında ara zam yapılan 2023 yılı asgari ücreti ne kadar artacak?

2023 asgari ücreti için 3 formül!

Sosyal Güvenlik Uzmanı ve Sabah Gazetesi Yazarı Faruk Erdem, yeni asgari ücretle ilgili kulis bilgilerini kaleme aldı.

Faruk Erdem'in yazısında yer alan bilgilere göre, 2023 yılı asgari ücreti için 3 formül üzerinde duruluyor. İşte o formüller:

ASGARİ ÜCRET 2023 NE KADAR KAÇ TL OLACAK?

 

ASGARİ ÜCRET 2023 NE KADAR KAÇ TL OLACAK?

Formül 1: Bu yılda yine enflasyonun üzerinde bir artış olması bekleniyor. Buna göre eğer yıllık enflasyon baz alınırsa Orta Vadeli Programa göre yüzde 65 hedefine göre yeni asgari ücret, yıllık olarak 4.253 liradan bakıldığında 7 bin 17 liraya ulaşacak.

Formül 2: Yine Temmuz'daki rakam dikkate alınır ancak bu kez 6 aylık enflasyon baz alınırsa yani temmuz artışı olan yüzde 30'un üzerine yıllık enflasyon tamamlanırsa bu kez rakam 7 bin 425 lirayı görecek.

Formül 3: Ancak yüzde 65 hedefi üzerinden 6 aylık enflasyon kadar artış yapılması düşünülürse bu kez rakam 6 bin 600 lira civarında olabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

Fatal error: Uncaught phpFastCache\Exceptions\phpFastCacheIOException: Path "/home/prsnlmebn/public_html/cache/personelmeb.net/Files/65/89" is not writable, please set a chmod 0777 or any writable permission and make sure to make use of an absolute path ! Additional information provided by error_get_last(): mkdir(): Disk quota exceeded in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php line 156 in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php:157 Stack trace: #0 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Drivers/Files/Driver.php(72): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->getFilePath('v5_cache_0e13e8...') #1 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/CacheItemPoolTrait.php(358): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->driverWrite(Object(phpFastCache\Drivers\Files\Item)) #2 /home/prsnlmebn/public_html/index.php(345): phpFas in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php on line 157