Okulda “Sürtük” kavgası! Şube Müdürü Okul Bastı, Öğretmene Saldırdı

Okulda “Sürtük” kavgası! Şube Müdürü Okul Bastı, Öğretmene Saldırdı

Mersin’in en gözde okullarından İçel Anadolu Lisesi, Mezitli Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yapan Mustafa SEĞMENOĞLU tarafından basılarak okulun fizik öğretmeni Bayram AĞLAMIŞ’a yapılan fiziki saldırıya sahne oldu. Okul idaresinin şube müdürünü engellemeye çalışmasına rağmen Mustafa SEĞMENOĞLU okul kapısını zorlayarak açıp fizik Öğretmeni Bayram AĞLAMIŞ’a yumrukla saldırmakla kalmayıp tehdit, küfür ve hakaretle okul bahçesinde, öğrencilerin gözleri önünde mafyatik baskını gerçekleştirmiştir. Şube müdürünün, Bayram öğretmene: “Bu okuldan gidecek, o.ç.” dediği öğrenciler tarafından cep telefonlarıyla kayda alındığı görüldü. Video görüntüleri çok farklı sosyal medya platformlarında yayınlandı.

İki öğretmenin kendi aralarındaki şakalaşmalarda gündemdeki “sürtük” sözcüğü geçince Eğitim Bir Sen üyesi kadın öğretmen bu sözün kendisine söylendiğini iddia ederek şube müdürü eşini aradı. Eşi şube müdürü Mustafa SEYMENOĞLU yanındaki arkadaşlarıyla okula zorla girip Bayram öğretmene saldırdı. Olayın nasıl geliştiği sorma gereği dahi duymadan kabadayılık yaparak okul basan şube müdürü öğrencilerin de korkuya kapılmasına, psikolojilerinin bozulmasına neden oldu.

 Eğitim Sen Mersin Şube mali sekreteri Saffet AYICI: “Eğitim Sen Mersin Şube olarak her ne sebeple olursa olsun okul basılmasını, eğitim emekçilerine saldırılmasını, makamın kötüye kullanılmasını tasvip edemeyiz. Şiddet nereden, kimden gelirse gelsin sendika olarak şiddetin karşındayız; üyemize yönelen yumruklu saldırı, tehdit, küfür asla kabul edilemez. Okullarda, makamından aldığı gücü eğitim emekçilerine saldırı olarak kullanan bu şahıs hakkında gerekli tüm meşru / hukuki girişimleri yapacağız. Mersin Valisini göreve davet ediyoruz, ilgili şahıs derhal bu görevden alınmalı, idari ve adli soruşturmalar acilen başlatılmalıdır.” Dedi.

Bekir Bey

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

Fatal error: Uncaught phpFastCache\Exceptions\phpFastCacheIOException: Path "/home/prsnlmebn/public_html/cache/personelmeb.net/Files/b8/0b" is not writable, please set a chmod 0777 or any writable permission and make sure to make use of an absolute path ! Additional information provided by error_get_last(): mkdir(): Disk quota exceeded in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php line 156 in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php:157 Stack trace: #0 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Drivers/Files/Driver.php(72): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->getFilePath('v5_cache_54f56c...') #1 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/CacheItemPoolTrait.php(358): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->driverWrite(Object(phpFastCache\Drivers\Files\Item)) #2 /home/prsnlmebn/public_html/index.php(345): phpFas in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php on line 157