KHK ihraçlarıyla ilgili Ankara kulislerinde hareketlenmeler

KHK ihraçlarıyla ilgili Ankara kulislerinde hareketlenmeler

Son zamanlarda birçok muhalefet partisinin gündeme getirdiği KHK ihraçlarıyla ilgili Ankara kulislerinde hareketlenmeler başladı. Cumhuriyet Halk Partisinin bölgeleri gezip toplantılar yaparak KHK’lıların sorunlarını tespit etme faaliyetinin ardından “Altılı masa”nın bileşenlerinden DEVA Partisi de KHK mağdurlarıyla ilgili bir eylem planı açıkladı.

Şimdilik Ak Parti ve MHP dışındaki tüm partiler en azından başlangıç için berat ve takipsizlik alanlarla haklarında adli işlem yapılmayanların görevlerine iade edilmeleri gerektiği konusunda mutabık kaldılar. Hüküm giyenler içinse yeniden ve adil yargılanma yoluna gidilmesi gerektiği kanaati öne çıkıyor.

Kamuoyu araştırmalarına göre de halkın büyük bölümü KHK ihraçlarının ciddi haksızlıklara yol açtığını düşünüyor. Genel kanaat “Güçlüler ve elitler kendini kurtarırken olan, en alttaki zayıf kimsesizlere oldu.” şeklinde.

Seçim dönemi yaklaşırken darbeyle ilgisi olmayan ve berat alanların kamudaki görevlerine döndürülmesi gerektiği Ak parti kulislerinde de yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Bu konuda yeni bir açılıma gidilmek üzere birtakım çalışmaların zaten yapıldığı kamuoyuna yansımıştı. Ekonomik verilerin giderek kötüleşmesi ve yapılan anketlerde Ak parti ve MHP’nin oylarının periyodik ve kararlı bir biçimde düşmesi başta KHK olmak üzere diğer mağduriyet alanlarında da çalışmaları hızlandıran faktörler oldu.

Bu konuda yaşanacak sıcak gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Görüş ve yorumlarınızı lütfen yorum bölümüne yazınız.

Bekir Bey

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER