Memur ve emeklinin Temmuz maaşları ne kadar artacak? İşte tablo...

Milyonlarca memur ve emeklinin maaşını tayin eden dönemler ocak ve temmuz. Her 6 ayda bir bu tarihlerde geriye dönük belirlenen enflasyon oranına göre maaşlara zam yapılıyor.

Memur ve emeklinin Temmuz maaşları ne kadar artacak? İşte tablo...

Memur ve memur emeklisi için maaş zammını belirleyen diğer faktör ise iki yılda bir yenilenen toplu sözleşme görüşmeleri.
O da geçen yıl yapılmıştı. Buna göre; memur ve emeklisine 2022’de yüzde 5+7, 2023’te yüzde 8+6 zam yapılacaktı.
Fakat yılbaşında yüzde 2.5’lik ek düzeltmeyle ocak zammı yüzde 7.5 olarak belirlendi. Temmuzda ise yüzde 7 sözleşme zammı yapılacak.


 
YÜZDE 40 SEVİYESİNE DAYANACAK
Beklenti anketindeki rakamlara göre temmuzda gerçekleşmesi beklenen son 6 aylık kümülatif enflasyon oranı yüzde 38.52 olarak hesaplanıyor. Açıklanan rakamların bir miktar daha yüksek çıkması halinde bu oranın yüzde 40’ı bulması olasılıklar dahilinde. Öte yandan toplu sözleşme görüşmesi bulunmayan SSK ve Bağkur emeklileri ise 6’şar aylık enflasyon ne çıkarsa o oranda zam alıyor.
İlk 4 aylık rakamlarla zam yüzde 31.7’e ulaşmış durumda. Beklenti anketi rakamlarından yola çıkarsak yine bu kesimin zammı yüzde 40 sınırına ulaşacak. SSK ve Bağkur emeklisi yılbaşında yüzde 25.46 zam almıştı.

Bekir Bey

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER